6 důvodů, proč používat opalovací krém nejen na dovolené

Většina z nás si spojuje používání opalovacího krému především s dovolenou u moře nebo s letními dny na pláži. Opalovací krém se stává téměř neodmyslitelným společníkem při balení na dovolenou, ale věděli jste, že byste ho měli používat po celý rok, a to i mimo plážové prostředí? Opalovací krém totiž nabízí mnoho benefitů, které byste měli využít, i když nejste zrovna na dovolené.

 1) Ochrana před UV zářením

Sluneční ultrafialové (UV) záření je neviditelným, ale velmi reálným rizikem pro naši pokožku. UV záření je přítomno každý den, a to i v zimních měsících nebo během zamračených dnů. Dlouhodobé vystavení UV záření může způsobit předčasné stárnutí pokožky, pigmentové skvrny a zvýšit riziko vzniku rakoviny kůže. Pravidelné používání opalovacího krému s vysokým SPF chrání vaši pokožku před těmito škodlivými účinky.

2) Prevence předčasného stárnutí

Expozice UV záření je jedním z hlavních viníků při zrychlení stárnutí kůže. Pravidelné používání opalovacího krému pomáhá udržet kůži hydratovanou a chránit ji před škodlivými vlivy, které mohou způsobit jemné linky a vrásky. Pravidelným používáním opalovacího krému můžete chránit svou pokožku před těmito nežádoucími účinky a udržet ji déle mladistvou.

 3) Prevence pigmentových skvrn

Pigmentové skvrny, známé také jako hyperpigmentace, jsou dalším nepříjemným důsledkem nadměrného vystavení slunečnímu záření. Tyto skvrny mohou být těžko odstranitelnými a často se objevují na místech, která jsou nejvíce vystavena slunci, jako je obličej, ruce a dekolt. Opalovací krém pomáhá předcházet vzniku těchto skvrn tím, že chrání pokožku před UV zářením.

4) Prevence proti rakovině kůže

Podle dermatologů je pravidelné používání opalovacího krému jedním z nejefektivnějších způsobů, jak předcházet kožnímu melanomu a dalším typům rakoviny kůže. Statistiky ukazují, že pouhé denní nanášení SPF může významně snížit riziko vzniku kožních problémů spojených s UV zářením.

5) Denní ochrana i ve městě

Mnoho lidí si neuvědomuje, že UV záření je přítomno po celý rok, tzn. také ve městě. Během procházek po městě, jízdě na kole nebo dokonce čekání na autobus, jste neustále vystaveni slunci. Aplikace opalovacím krémem by se mělo stát součástí vaší každodenní péče o pleť, stejně jako čištění a hydratace.

6) Hypoalergenní, příjemné a voděodolné textury s velmi vysokou ochranou

Opalovací krém by neměl být považován pouze za nutnost během léta, ale za každodenní ochranu, která je nezbytná pro zdraví a krásu vaší pokožky. Chraňte se před škodlivými účinky UV záření po celý rok a užívejte si krásnou, zdravou a mladistvou pleť. Ať už trávíte den ve městě, v přírodě nebo na dovolené, nezapomeňte na opalovací krém.

Náš tip:

  • Pro dovolenou doporučujeme kombinaci našeho Ochranného spreje SPF50+, který se velmi příjemně aplikuje a je ideální tím pádem pro celou rodinu a na obličej a dekolt doporučujeme použít voděodolný ochranný krém Water Touch SPF 50+, která se příjemně aplikuje a dokonale chrání pokožku před slunečním zářením.
  • Pokud hledáte na obličej zabarvený ochranný krém v krásných odstínech místo makeupu, v portfoliu značky Rilastil najdete krásné odstíny tónujících ochranných krémů D-Clar s SPF 50+ ve 2 odstínech: pro světlejší typy pleti doporučujeme vyzkoušet odstín light a opálenější a tmavší typy pleti, odstín medium.